Logo Agrometeorologisch adviesbureau Erno Bouma
Deutsch
English
Lezingen en cursussen


Verlengen spuitlicenties


Informatie aanvragen


Contact


Het weer kun je niet veranderen, wel hoe je erop inspeelt!


Het weer heeft een grotere invloed op de gewasbescherming dan veel agrariŽrs denken. Op ontwikkeling van ziekten en plagen, de toepassing en effectiviteit van middelen en op de bescherming van planten en geoogste producten.

Welke weersomstandigheden zijn optimaal voor een bespuiting? Geen storm of een stortbui, maar zeker ook geen windstilte. En welke eisen stellen gewasbeschermingsmiddelen aan temperatuur, vocht in de lucht en andere meteorologische kenmerken? Bij warm weer bijvoorbeeld zijn insecten actiever, waardoor ze voor problemen kunnen zorgen. Maar tegelijkertijd is de effectiviteit van de meeste insecticiden dan beter, wat de teler goed uitkomt.

Op deze en vele andere vragen heeft het agrometeorologisch adviesbureau Erno Bouma een antwoord.

Iedereen die te maken heeft met open teelten weet na het volgen van een lezing of cursus Weer & Gewasbescherming welke invloed het weer heeft op ziekten, plagen en de bestrijding hiervan. En kan hierdoor preventief handelen of vroegtijdig reageren op eerste ziektesignalen om het beste resultaat te behalen voor zijn gewas, zijn portemonnee en het milieu.


Boek


Vers van de pers is ook het boek 'Weer & Gewasbescherming', wat eind december bij uitgeverij Roodbont in Zutphen is verschenen. Het boek is verkrijgbaar voor €17.90 te verkrijgen in de boekhandel [ISBN 90-75280-93-9] of klik direct door naar uitgeverij Roodbont www.roodbont.nl